ÇALIŞAN / STAJYER ADAYLARI AYDINLATMA METNİ

SYS TELEKOMÜNİKASYON BİLG.ELEK.SAN.VE TİC. A.Ş.

ÇALIŞAN / STAJYER ADAYLARI
AYDINLATMA METNİ

Çalışan Adayı Aydınlatma Bildirimi

  1. Veri Sorumlusu 

SYS TELEKOMÜNİKASYON BİLGİSAYAR ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş. olarak kişisel verilerinizi, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bundan sonra “KVKK” olarak anılacaktır.) ve ilgili sair mevzuat kapsamında, veri sorumlusu sıfatı ile işlediğimizi tarafınıza bildiriyoruz. 

 

  1. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği  

Kişisel verileriniz,  

  • Çalışan/Stajyer adayı seçme ve yerleştirme süreçlerinin yönetilmesi, 
  • Çalışan/Stajyer adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi,  

amaçlarıyla KVKK’nın 5 (2) maddesinde belirtilen  “c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebepleri dâhilinde işlenecektir.  

  1. Kişisel Verilerin Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi  

Kişisel verileriniz, bu metnin (b) fıkrasında belirtilen amaçların yerine getirilebilmesi için KVKK’nın 5 (2) maddelerindeki hukuki sebeplere dayanarak, aşağıda belirtilen otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle sözlü, yazılı veya elektronik ortamlarda elde edilecektir: 

  • İş başvuru formunun doldurulması yahut iş görüşmesi sırasında bilgi verilmesi. 
  • Çalışan adayı tarafından özgeçmişin iletilmesi. 
  • Referans gösterilen kişi tarafından bilgi iletilmesi. 

 

  1. KVKK’nın 11. Maddesi Kapsamındaki Haklarınız  

KVKK’nın 11. maddesi kapsamında, veri sahibi olarak haklarınız bulunmakta olup bu haklarınız ile ilgili taleplerinizi İlgili Kişi Başvuru Formu’nda belirtilen bütün bilgileri doldurmak suretiyle KVKK’nın 11. maddesi ile 13. maddesinin 1. fıkrası ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereğince,  

  • YTÜ Davutpaşa Kampüsü Teknopark B-2 Blok No:102 34220 İstanbul adresindeki Şirketimize bizzat gelerek, 
  • kimliğinizi tespit edebilmek ve yanlış kişilere bilgi vermemek adına yazılı olarak noter aracılığı ile veya iadeli taahhütlü mektup ile, 
  •   (varsa) tarafınızca daha önce Şirketimize bildirilen ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle kvkk@sys.com.tr adresine elektronik posta göndererek  

veya gelecekte Kurul’un belirleyeceği diğer yöntemlerle iletebilirsiniz.  

WhatsApp chat